Flyttstädning Stockholm – ett måste för dig som flyttar

Vi börjar med en enkel fråga: om du står redo att flytta in i en ny bostad i Stockholm – hur skulle du känna om denna bostad var smutsig och där säljaren inte genomfört en flyttstädning? Däri ligger nämligen det stora svaret till varför en flyttstädning i Stockholm är ett så pass viktigt moment att det räknas som något obligatoriskt.

I samband med en flytt så måste man städa ur sin bostad och genom detta förenkla för den som står redo att flytta in. Du förväntar dig en flyttstädning i din bostad – och den som flyttar in förväntar sig samma sak av dig. Du är, genom detta, en viktig länk i en längre kedja.

Men, det handlar om en kedja som dessvärre inte är byggd av de starkaste länkarna. Tyvärr ser man att det fuskas med denna viktiga del av flytten och det är inte bara något förkastligt – det är också något som kan komma att bli kännbart rent ekonomiskt. Som vi ovan nämnde: en flyttstädning är obligatorisk och man har i och med detta också rätt att kräva ersättning om den uteblivit eller skett på ett sämre sätt.

Ta professionell hjälp med flyttstädning i Stockholm

All förståelse finns emellertid till varför man som privatperson anser att en flyttstädning är ett nödvändigt ont. Det handlar om ett projekt som tar minst en dag och där allt från ugn, spis, fläkt, toalett, kylskåp, frys, balkong, kakel- och klinkers, kranar, alla ytskikt, garderober, lådor och fönster ska rengöras – grundligt.

Att städa i normala fall får en knappast att dra på smilbanden, men att städa i samband med en flytt skapar en riktig frustration. Man är trött efter flytten, man har packat, burit, stressat, organiserat och man har sina tankar på att flytta in. Det blir lockande att strunta i att städa den gamla bostaden. Men, det kan man inte göra.

Däremot så finns ett annat alternativ som faktiskt rekommenderas av flera olika skäl. Att välja att anlita en städfirma för en flyttstädning i Stockholm ger nämligen väldigt många fördelar. Dels så handlar det om det uppenbara: du behöver inte städa själv utan kan lägga allt fokus på att skapa trivsel i den nya bostaden. Dels så har du ett Rut-avdrag att använda och detta innebär konkret att du kan dra av 50% av den totala kostnaden för arbetet. Det gör såklart skillnad. Priset för en flyttstädning är dessutom relativt lågt redan som det är i Stockholm. Jämfört med andra städer i Sverige så finns en högre konkurrens och det gör att priserna används som ett vapen för att attrahera kunder. Genom att ta in flera offerter så kan du således få till stånd ett ganska bra förhandlingsläge.

Vi ska dock även påpeka att kvaliteten på jobbet är det viktigaste. Du vill inte hamna i en situation där du anlitar en städfirma och ändå hamnar i en konflikt med köparen av din bostad. Se alltid till att det lämnas garantier på jobbet och att företag använder sig av en checklista i samband med städningen. Det ger trygghet.