Hitta rätt målare i Stockholm

Dags att måla om i hemmet i Stockholm? Fler och fler har börjat inse att den vita trenden är över och att man ska säga det med mer färg. Att färg på väggarna kan skapa mer harmoni och mer personliga hem råder det inga som helst tvivel om. Att måla om är dessutom ett av de mest prisvärda sätten att renovera på. Detta även om man väljer att ta professionell hjälp och låter en målare i Stockholm sköta jobbet.

Vilket också rekommenderas i många fall då privatpersoner dels tenderar att ta lite för lätt på vilken uppoffring det ändå handlar om att måla och dels också tenderar att överskatta den tid man egentligen har att lägga på projektet. Att måla om är krävande och det måste få ta den tid det tar. Har man ett heltidsjobb och en familj så är tiden begränsad och med en begränsad tid tillgodo så blir också hörnen frestande att runda. Kort sagt: man fuskar med viktiga detaljer, tar genvägar och misslyckas genom detta med målerijobbet.

Här kan man säga att det mesta av detta fusk sker i början av jobbet. Grundarbetet sätter tonen för hur pass bra en målning blir och här gör ofta privatpersoner fel sätt till tiden de disponerar. Jämför man med en professionell målare i Stockholm så lägger denne ner lejonparten av tiden på att förbereda ytan som ska målas. Ungefär 80 procent läggs på denna del av måleriet – resterande del läggs på att måla. Ser man till en privatperson så ser man också ungefär det motsatta: dessa lägger 20% av tiden på att spackla, slipa och förbereda väggen och 80 % på att måla och försöka få en snygg finish. Vilket blir omöjligt.

Så hittar du rätt målare i Stockholm

Frågan handlar alltså inte om huruvida om du ska anlita en målare i Stockholm, det handlar snarare om vilken. Sanningen är den att det finns ett stort urval av målare i vår huvudstad och att det dessvärre också finns en ytterst varierande kvalitet mellan olika företag. Hur hittar man rätt? Vi går igenom några viktiga punkter att tänka på:

  • Ta in offerter. Se till att ta in så många offerter som möjligt och ställ dessa mot varandra. Det ger en bra bild av hur mycket som är rimligt att betala. Sålla bort de dyraste och de billigaste alternativen.
  • Certifikat och branschtillhörighet. Kolla alltid upp att målerifirman är ansluten till någon större branschorganisation och se även över certifikat och utbildning hos de anställda. Saknas sådan så är det bara att gå vidare.
  • Referenser. Viktigt är att du säkerställer påstådd kvalitet genom att kontakta tidigare uppdragsgivare. Var har denne målare i Stockholm arbetat tidigare – och hur pass nöjda är dessa kunder? Se till att ringa några stycken.
  • Betala efteråt – inte före. Som med alla hantverkare så sker betalningen då arbetet är slutfört och du som kund hunnit granska det. Du ska aldrig betala i förskott eller under resans gång.
  • Rot-avdraget. För att du ska kunna använda detta förmånliga skatteavdrag så krävs det att företaget är registrerat för F-skatt. Kolla alltid upp detta innan – det gör du enklast hos Skatteverket.