Trädfällning Uppsala – varför du ska ta hjälp 

Vid en första anblick så kan en trädfällning i Uppsala se relativt enkel ut att genomföra. Ett snitt med sågen, ett rep runt stammen och ett drag för att få trädet att falla i den riktning man vill. I praktiken handlar det emellertid om ett betydligt större och mer komplext projekt. 

En trädfällning är ett av de svåraste projekten man kan genomföra. I synnerhet om det handlar om ett tätbebyggt område där trädet riskerar att skada närliggande egendom. Detta är ett av de starka skälen till varför man ska anlita proffs för en trädfällning i Uppsala

Anlita en arborist för säker trädfällning 

Genom att betala för en arborist så säkerställer du ett arbete som sker med en gedigen riskbedömning som grund och där metoden är vald utifrån en massa olika faktorer – hur stort trädet är, vilken sort, hur vinden blåser, hur avstånd till huset ser ut och så vidare. 

En arborist lämnar ingenting åt slumpen och därför sker också en trädfällning i Uppsala på ett tryggt och säkert sätt i hans regi. Du kan även använda ditt Rut-avdrag för en arborist och genom detta dra av 50% av den totala arbetskostnaden. 

Det handlar således inte om ett jättedyrt projekt i slutändan. Beloppet motsvarande Rut dras dessutom redan på fakturan och det innebär en rakt igenom smidig lösning för dig. 

Måste en trädfällning äga rum? 

En annan fördel med att välja en arborist är att denne också kan ge rådgivning kring eventuella alternativ. Vill du genomföra en trädfällning i Uppsala för att öka solinsläppet? I så fall kan det räcka med en kraftig beskärning av kronan och där du genom detta både kan njuta av solen och av den trivsamhet som ett träd faktiskt för med sig. Du kan, kort och gott, både äta kakan och ha den kvar till senare.